Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Glada kvinnor.

Gänget som prisats - nio medarbetare och enhetschefen på Klockarbos dagverksamhet.

Klockarbo prisat som årets arbetsplats

Uppskattat av både brukare, medarbetare, lärare och elever. Klockarbo prisas som årets arbetsplats av Vård- och omsorgscollege och framgångsreceptet innehåller en rejäl dos bra bemötande. ”Det övar vi på dagligen, både mot de med demenssjukdom men också mot varandra, säger enhetschefen Renske Renkema.

Nio glada medarbetare står på CFL intill enhetschefen Renske Renkema som är minst lika nöjd. Hon balanserar diplom, vandringspokal, blomkvast och mikrofon i sina händer när gänget från Klockarbos dagverksamhet rundar av veckan med ta emot pris och hyllningar som Årets arbetsplats i Gävleborg, utsedda av lärare och elever i Vård- och omsorgscollege.

- Det här är det bästa gänget man kan ha. Här finns mycket yrkeserfarenhet men också livserfarenhet som är väldigt viktigt i det här jobbet där man arbetar med människor som har demenssjukdom, säger Renske Renkema.

Värme, vilja och visdom

Ord som värme, vilja och visdom är några av betygen som andra sätter på den prisade arbetsplatsen - uppskattad av både sina brukare, medarbetare och den framtida personalen. De arbetsplatser som gör upp om titeln Årets arbetsplats har först nominerats av elever och lärare inom Vård- och omsorgscollege i Gävleborg och sedan valts ut av den regionala styrgruppen (arbetsgivare, skola och fack).

 

två glada kvinnor.

Renske Renkema, enhetschef på Klockarbo gratuleras av verksamhetschefen Birgitta Löjdström.

Tidigare har Klockarbo fått ta emot pris lokalt för sitt sätt att handleda praktikanter och nöjdheten tycks hålla i sig. De får höra att de till och med omvänt ungdomar som tvekat inför en bana inom vården. Inte minst viktigt för kommunens framtida rekrytering.

- Det är så viktigt när eleverna kommer ut i verksamheten att de blir bra bemötta, det första intrycket är så viktigt. Det här är så bra, utmärkelser som den här triggar också andra att bli bättre, säger verksamhetschefen Birgitta Löjdström.

Relevant utbildning

Utbildaren fick snabbt tillbaka lite av berömmet från Klockarbos enhetschef, som menar att eleverna kommer väl förberedda ut till arbetsplatsen.

- Jätteroligt att höra. Vi har en bra samverkan och en utbildning som stämmer bra överens med behovet där ute, säger Cecilia Torstensson, rektor för vuxenutbildningen i Hälsinglands utbildningsförbund.

Bra bemötande

Hur formas då en uppskattad arbetsplats? Bemötande är en stor del, säger Renske Renkema.

- Det är mer än 50 procent av vårt jobb. Vi jobbar mycket med bekräftelse både mot deltagarna i dagverksamheten och varandra. Blir du sedd känner du att du är viktig, säger Renske Renkema.

fotograf tar bild av arbetslag.

Kanske smittar Klockarbos arbetssätt och formel för framgång av sig? Här hjälper lokalmedia till att sprida nyheten om Årets arbetsplats.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2018-10-29

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter