Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Albin Olofsson och Casper Strindberg från Liberos UF gratuleras av kommunens näringslivschef Hans-Göran Karlsson.

Barnbok bäst när Årets UF-företag utsågs på CFL: "Det är stort"

Ljusstakar, reflexkläder, underlägg, kökshanddukar - men det var en barnbok som klev vinnande ur UF-striden då årets UF-företag utsågs på CFL. Bakom bokidén och det vinnande företaget står Albin Olofsson, Casper Strindberg och Alexander Löfquist. ”Det är stort”, säger vinnarna.

Årets UF-företagarfinal hade åtta finalister som fått till både en produkt och en affärsidé. I finalen återstår att framställa sin idé så bra som möjligt. Kanske var det i själva ”pitchen” som Liberos UF:s barnbok, med handling från Söderhamn och tema om kamratskap, kammade hem vinsten.

Det tror en av segrarna, Albin Olofsson.

- Pitchen, det är där man visar hur man tänkt. Den har vi lagt mycket krut på, säger han yr av segern.

De tre företag som kom på prispallen 2019: Liberos UF segrare, Coaster UF som tvåa och så Hälsinge kökskit som trea.

I juryn satt kommunalrådet John-Erik Jansson från centerpartiet, Företagarnas Anders Strömberg och så Tobias Ahlander från Swedbank. De hade ett styvt jobb att bläddra i affärsplaner och lyssna på väl framförda företags- och utvecklingsidéer.

- Alla har jättebra material, det är tufft att utse vinnare. Om alla företag hade så här genomarbetade affärsplaner skulle de vara nöjda, säger Anders Strömberg med en bunt kompendier i knät.

Jurymedlemmarna John-Erik Jansson, kommunalråd för centerpartiet och Tobias Ahlander lyssnar till ett anförande av en UF-företagare.

Nerverna var på helspänn i en fullsatt matsal på CFL när konferenciern Linnea Larsson från Ung företagsamhet Gävleborg ropade upp att Liberos stod ut som det bästa UF-företaget 2019.

För det får den unga trion bland annat aktiekapital för 50 000 tusen kronor och en plats i företagskuvösen under 18 månader.

- Det är en otroligt kreativ miljö, säger Hans-Göran Karlsson, näringslivschef i Söderhamns kommun.

Han ser UF-finalen som en framtidsdag.

- Jag kommer från idrotten och lika som där har vi har en utmaning att ta hand om våra talanger. Ni är vår framtid och det måste vi bli bättre på.

På andra plats kom Coaster UF och trea blev Hälsinge kökskit UF.

Tjejerna i Square light UF pitchar sin idé.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2019-02-10

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter